Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Thursday, May 3, 2012

ထမင္းလြတ္ ၾကာဆံေၾကာ္


ၾကာဆံေၾကာ္
 ၾကာဆံေၾကာ္စားထားတာၾကာပါျပီ။ တစ္ခါမွမတင္ျဖစ္ေသးလိုု ့တင္လုုိက္ပါတယ္။
က်မထဲ့ထားတဲ့အသီးအရြက္ေတြကေတာ့ ပန္းမုုန္လာ၊ ဘေရာ့ကယ္လီ၊ ခါဂ်က္ဥ၊ ေဂၚရခါးသီး၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊တရုုတ္နံနံတုုိ ့ပါ။ ေရႊပဲသီးတုုိ ့ဘိုုစားပဲတုုိ ့ၾကိဳက္ရင္ထဲ့ႏုုိင္ပါတယ္။

ၾကာဆံကိုုမေၾကာ္ခင္ေရစိမ္ထားပါတယ္။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ အသီးအရြက္ေတြေရေဆးမိမိႏွစ္သက္သလိုုလွီးျဖတ္ထားပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ့ၾကက္သားကိုု
အေနေတာ္ေလးေတြလီွးထားပါတယ္။ အစိမ္းလိုုက္ဆီသတ္လည္းရပါတယ္။ က်မကေတာ့လိုုတာသံုုးရေအာင္အရင္ေန ့မွာကတည္းက ျပဳတ္ထားလိုု ့ပါ။ ျပဳတ္ထားေတာ့ သုုတ္သုုတ္ ေၾကာ္ေၾကာ္ ျမန္တယ္ေလ။ ဟုုိထဲ့ဒီထဲ့ထဲ့ရတာလည္းအဆင္ေျပလိုု ့ပါ။



 ၾကာဆံေၾကာ္ရတာေၾကာ္ေလ့ေၾကာ္ထရွိရင္ဘာမွမခက္ပါဘူး။ သူ ့ကိုုေၾကာ္ရင္ၾကာဆံမွ်င္ေတြျပတ္ျပီးမသြားေအာင္သတိေလးထားလိုုက္ရင္ လွလွပပေလးရပါတယ္။ ျပတ္ေနရင္ေတာ့သိပ္မလွေတာ့သူမ်ားကိုုေၾကြးရင္မ်က္ႏွာပန္းသိပ္မလွဘူးေပါ့။ က်န္တာကေတာ့ဘာမွပညာမပါပါဘူး။ က်မတုုိ ့အေမကၾကာဆံေၾကာ္ေနရင္ေပ်ာ့ျပီးျပတ္ကုုန္ရင္သေဘာမက်ပါဘူး။ အျမဲသတိေပးပါတယ္ မျပတ္ေစဘိုု ့။ အေမကသိပ္အေသးစိပ္တာဘဲ။ ဂ်ီးမ်ားတာဘဲလိုု ့ငယ္ငယ္တုုန္းကေတြးခဲ့သေလာက္ က်မလည္းအေမ့ေျခရာတစ္ထပ္တည္းနင္းမွန္းမသိနင္းေနမိလ်က္သားျဖစ္ေနတာ မၾကာခဏသတိျပဳမိလာပါတယ္။

ၾကက္တံဆိပ္ငရုုတ္ဆီနဲ ့သခြားသီး၊ ၾကက္သြန္ခ်ဥ္
 ပထမဆံုုးဆီနဲနဲနဲ ့ၾကက္ဥေတြေမႊေၾကာ္လိုုက္ပါတယ္။  ျပီးေတာ့ပန္းကန္တစ္ခ်ပ္ထဲဆည္ထဲ့ထားပါတယ္။
၀က္အူေခ်ာင္းလည္းသပ္သပ္ေၾကာ္ျပီးဖယ္ထားပါတယ္။ ဒါကက်မပန္းကန္ကိုုရုုိက္ထားလိုု ့၀က္အူေခ်ာင္းမပါလာပါဘူး။ ၀က္အူေခ်ာင္းလည္းငယ္ငယ္ကၾကိဳက္သေလာက္ခုုသိပ္မၾကိဳက္ေတာ့ျပန္ဘူးေလ။
 ျပီးေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းထားတာဆီသတ္ျပီး အသားေတြနဲ ့အသီးအရြက္ေတြထဲ့ ခရုုဆီထဲ့။ ဆားပါးပါးထဲ့။ သၾကားေလးနဲနဲထဲ့။သက္သတ္လြတ္စားခ်င္ရင္ အသီးအရြက္ခ်ည့္ထဲ့ေၾကာ္ရံုုပါဘဲ။ သက္သတ္လြတ္လည္းစားေကာင္းပါတယ္ရွင္။

အသီးအႏွံေတြကုုိယ္ႏွစ္သက္သေလာက္အေနရခါနီးရင္ ေရစစ္ထားတဲ့ၾကာဆံထဲ့။ ခရုုဆီထဲ့ေမႊ။ ခဏဘဲ။ သာသာေလးေမႊျပီး အားလံုုးလည္းသမ၊ ၾကာဆံလည္း က်က္။ အေစာကဖယ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥေၾကာ္တုုိ ့၀က္အူေခ်ာင္းတုုိ ့ထဲ့။ တရုုတ္နံနံ နဲ ့ၾကက္သြန္ျမိတ္ျဖတ္ထဲ့။ ငရုုတ္ေကာင္းမွုုန္ ့ေလးျဖဴးလိုုက္ရင္ သံုုးေဆာင္လိုု ့ရျပီေပါ့။ ၀က္အူေခ်ာင္းကမဖယ္လည္းရပါတယ္။ က်မကသူ ့အနံ ့ကိုုမလိုုခ်င္လိုု ့ဖယ္ထားတာပါ။ တကယ္လိုု ့ၾကာဆံကစိမ္ထားတာလိုုရင္ ေရေလး ျဖန္း ဒါမွမဟုုတ္
အရုုိးျပဳတ္ရည္တည္ထားတာရွိရင္အရုုိးျပဳတ္ရည္ေလးနဲ ့နဲနဲျဖန္းေၾကာ္လည္းေကာင္းတယ္။ ဟင္းခ်ဳိေလးလည္းလုုပ္လုုိ ့ရတာေပါ့။ မတည္ထားလည္းရပါတယ္။ ခရုုဆီနဲ ့သၾကားေလးနဲ ့ဆုုိအုုိေခပါတယ္။ က်မေတာ့တည္ထားတဲ့အရုုိးျပဳတ္ရည္ထဲကိုု အရသာျပင္ျပီး ေသာက္ခါနီးက်ၾကက္သြန္ျမိတ္နဲ ့ ငရုုတ္ေကာင္းေလးခပ္လိုုက္တာေပါ့။
က်မေတာ့ဟင္းခ်ဳိပန္းကန္မရုုိက္ထားလိုုက္ေတာ့ဘူး။ ရုုိက္ရင္စားတဲ့အခါက်ေအးေနျပန္ေရာ။ ခုုေနာက္ပိုုင္းဓါတ္ပံုုရုုိက္ရတာပ်င္းပ်င္းေနလိုု ့သူကေတာင္မစားခင္ဓါတ္ပံုုမရုုိက္ေတာ့ဘူးလားတဲ့။


တစ္ခ်ဳိ  ့ကေတာ့ ပဲငံျပာရည္အၾကည္တုုိ ့အေနာက္တိုု ့ထဲ့ေၾကာ္ေလ့ရွိတယ္။ က်မကေတာ့မထဲ့ဘူး။ ခပ္ျဖဴျဖဴေလးကိုုပိုုသေဘာက်လိုု ့ပါ။ ပဲငံျပာရည္နံ ့ထြက္ေနတာလည္းမၾကိဳက္လိုု ့ပါ။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ထဲ့လိုု ့ရပါတယ္။

သံုုးေဆာင္ႏုုိင္ပါျပီ



ဂရိတ္ဖရုုသီးေလးနဲ ့အအီေျပအခ်ုဳိတည္းေနာ္။
လာလည္တဲ့သူငယ္ခ်င္းေတြကိုုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
က်မအသစ္မတင္ေပမဲ့လည္း အျမဲလိုုလိုု လာလာဖတ္တဲ့မိတ္သစ္ေတြကုုိလည္းေက်းဇူးတင္ပါတယ္လိုု ့။
ကြန္မန္ ့မခ်န္ခဲ့ေပမဲ့လည္း လာလည္တဲ့အတြက္ေက်းဇူးတင္ျပီးသားပါရွင္။ အားတဲ့အခါေတာ့ထပ္လာလည္ပါဦးလိုု ့ဖိတ္ပါတယ္။

ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ


25 comments:

  1. ေနေကာင္းတယ္ဟုတ္ း)
    ေကာမန္႔ မခ်န္ေပမဲ့ အျမဲလာလည္တဲ့ထဲမွာ
    ကိုယ္လည္းပါတယ္ း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ေကာင္းပါတယ္ေဘဘီေရ။ ေဘဘီေရာေကာင္းတယ္မဟုုတ္လား။
      အျမဲလာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ရပိုုခင္မင္ရပါတယ္ေနာ္။ ေျပာရမယ္ဆုုိရင္ေဘဘီကကိုုယ့္ကိုုအဦးဆံုုး ကြန္မန္ ့ထားခဲ့လိုု ့ကုုိယ္ကအျမဲ မွတ္မွတ္ရရျဖစ္ေနတာပါ။
      ေဘဘီ့စီမွာခ်န္လိုု ့မရလိုု ့ကိုုယ့္စီမွာခ်န္မွေဘဘီ့အသံေလးၾကားရတာေလ။
      ေဘဘီေပ်ာက္ေနတုုန္းကကိုုယ္ဘုုရားမွာေတာင္ဆုုေတာင္းေပးေသးတယ္ ေနမေကာင္းမ်ားျဖစ္ေနသလားလိုု ့။

      Delete
  2. ဒီလို အရသာရွိရိွ ၾကာဆံေၾကာ္ေလး စားလိုက္ရလို႔ကေတာ့
    ထမင္းကို ႏွစ္နပ္လြတ္ခ်င္လြတ္ပါေစ အိုင္အိုရာေရ း) အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
    Replies
    1. တီတင့္..
      အားေပးေနာ္။
      အုုိင္အုုိရာလည္း အဲဒီေန ့က ႏွစ္ခါျပန္အားေပးလိုုက္တယ္ေလ။ း)

      Delete
  3. တကယ္စားခ်င္စရာ.. ဒီေန႕ညစာေတာ႕ ၾကာဇံေၾကာ္ဘဲ စားေတာ႕မယ္..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yellowtree..
      ေၾကာ္စားလိုုက္။ စားေကာင္းပါတယ္ အသီးအရြက္မ်ားမ်ားနဲ ့ဆိုုေလ။
      လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးပါ။ အဲဒီကိုုလည္းစာေတြလာဖတ္သြားေသးတယ္။ ၾကိဳက္တယ္။

      Delete
  4. ႀကာဇံေႀကာ္ေတြအဝစားသြားၿပီ။သိတ္ေကာင္းတာဘဲ။

    ReplyDelete
    Replies
    1. အန္တီဦး..
      အ၀စား။ ဒီမွာစားရင္ဘယ္ေတာ့မွကုုန္တယ္မရွိဘူး။ း))

      Delete
  5. ဟင္းတမယ္ အိုင္ဒီယာရသြားၿပီ
    ေနာက္ေန႔ ၾကာဇံေၾကာ္ရမယ္ ဟဲဟဲ :D :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကန္ဒီ..
      အသီးအရြက္ေတြမ်ားမ်ားနဲ ့ေၾကာ္စားသိလား။ တစ္ခြက္တည္းနဲ ့ျပီးေရာ။ း)

      Delete
  6. ၾကာဇံေၾကာ္ကို အျဖဴေရာင္ၾကိဳက္တာခ်င္းေတာ့ တူသြားျပီမမေရ :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. စႏုုိးေမ..
      အိုု..ဒီလိုုတူတဲ့သူလည္းရွိေသးတယ္ေနာ္။ း)

      Delete
  7. ရခိုင္မုန္ ့တီစားမလို ့၊
    မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္ေျခာက္ဆိုၿပီး ၾကာဇံထုတ္ႀကီးဆဲြလာမိတယ္။
    ေၾကာ္စားရအုံးမယ္။
    ဒီလိုေလးေပါ့...။

    ReplyDelete
    Replies
    1. မီးမီးငယ္..
      ေၾကာ္စားျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္စားေနာ္။ အသီးအရြက္မ်ားမ်ားနဲ ့ဆိုုေတာ့ၾကိဳက္မွာေသခ်ာတယ္။ ကုုိယ္ေၾကာ္တာဆီလည္းသိပ္မထဲ့ထားဘူးေလ။

      Delete
  8. အသီးအ႐ြက္ေတြ အမ်ားႀကီးနဲ႔ အဲဒီလို ၾကာဇံေၾကာ္မ်ိဳးကို ႀကိဳက္တယ္ မအိုင္အိုရာေရ..၊ ၾကာဇံကို အ႐ူးအမူး ႀကိဳက္လွတယ္ မဟုတ္ေပမယ့္ အခုလို အသီးအ႐ြက္ေတြ တေလွႀကီးနဲ႔မို႔ သြားရည္က် သြားတယ္၊ း) ဘယ္လို ေၾကာ္ရမလဲဆိုတာ အေသးစိတ္ ႐ွင္းျပထားလို႔လည္း ေက်းဇူးပါဗ်ာ၊ ဇနီးသည္က ေဘးကေန လာၾကည့္ၿပီး စားခ်င္လို႔-တဲ့၊ ဒီဓါတ္ပံုေတြကေန inspiration ရၿပီး မေၾကာ္ခ်င္ဘူးလား လုပ္ေနတယ္ဗ်ိဳ႕..။ း)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ကိုုညီလင္းသစ္..
      တူျပန္ျပီေနာ္။ က်မလည္း အသီးအရြက္မ်ားမွၾကိဳက္တယ္ေလ။
      ကဲ..မအိမ္သူကိုုေၾကာ္ျဖစ္ေအာင္ေၾကာ္ေၾကြးလိုုက္ေနာ္။ ေၾကာ္ျဖစ္ေလာက္ေအာင္ Inspiration မရဘူးဆုုိရင္ေတာ့ မအိမ္သူကိုုကိုုယ္တုုိင္လာေၾကာ္ေၾကြးမယ္ေလ။ ေလယာဥ္လက္မွတ္ေလးဘဲပိုု ့ပါ...း)(တန္လိုုက္တာ)
      မအိမ္သူကိုုတစ္ခါေၾကာ္ေၾကြးလိုုက္လိုု ့ၾကိဳက္သြားရင္ ေနာက္ဆုုိမအိမ္သူကေၾကာ္ေၾကြးႏုုိင္တယ္ေလ။ တစ္ခါေတာ့ရင္းသင့္တာေပါ့...အဟက္..ႏွစ္ေယာက္လံုုးကိုုခင္ေနလိုု ့စလိုုက္တာပါ။

      Delete
  9. ၾကာဆံေၾကာ္ၾကည္ ႔ျပီးဗိုက္စာသြားျပီ။ ထမင္းသြားစားေတာ႔မယ္။

    ReplyDelete
  10. ၾကာဇံေၾကာ္ၾကိဳက္မွၾကိဳက္
    ၀က္သားမစားလုိ႔
    အကုန္မသြားခ်င္တာ

    ReplyDelete
  11. ဘရဏီ..
    အာလူးသုုတ္လာၾကည့္တုုန္းကလည္းဗိုုက္ဆာျပီးျပန္လာရတယ္။ း))

    ဂ်က္..
    အဲဒါၾကက္သားနဲ ့ေၾကာ္ထားတာပါ။ ၾကက္သားတုုံးက၀က္သားနဲ ့တူေနလိုု ့ပါ။
    ၀က္အူေခ်ာင္းေၾကာ္တဲ့အိုုးကလည္းသပ္သပ္ပါ။ သပ္သပ္မေၾကာ္ရင္လည္း၀က္အူေခ်ာင္းဆီေတြသြန္ပစ္ျပီးေဆးပစ္ျပီးမွဆီအသစ္နဲ ့ေၾကာ္ေလ့ရွိပါတယ္။
    အကုုန္မသြားလိုု ့ရတယ္လိုု ့.......း))
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  12. အသီးအရြက္ မ်ားမ်ားထည္႔ေပးပါဗ်ိဳ႕ ....ၾကက္သားမပါရင္ ေနပါေစ အသီးရြက္မ်ားမ်ား :D

    ReplyDelete
  13. နက္ၿဖန္ ၾကာဇံေၾကာ္စားဦးမွ..ဓာတ္ပံုေတြၾကည့္ၿပီး သားေရယိုသြားတယ္...

    ReplyDelete
  14. က်ဴတီ..
    ကဲ..အမ်ားၾကီးထပ္ထဲ့လိုုက္တယ္။။အ၀စားေပေတာ့။ း)

    စန္းထြန္း..
    လြယ္တယ္စန္းထြန္းေရ။ ေၾကာ္စား။ ေၾကာ္စား။ တစ္ခြက္ထဲနဲ ့အဟာရ အစံုုဘဲ။ း)

    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  15. အရမ္းေကာင္းလြန္းလို. အဝစားသြားပါတယ္...း)

    ReplyDelete
  16. ေၾကာ္စားဖုိ႔အစုံေတာ႔၀ယ္ျပီးျပီ
    နက္ျဖန္ေၾကာ္စားေတာ႔မယ္....ဟီး သတင္းလာပုိ႔တာ

    ReplyDelete
  17. ေခ်ာစုုလက္ရာေတာ့မမွီဘူးေနာ္။ ကိုုယ္အဲဒီကိုုလာလည္ရင္တအားဗုုိက္ဆာျပီးျပန္လာရတာဘဲ။ း)

    ဂ်က္...
    အိုုး...ဂြတ္..ဂြတ္..ဒီတစ္ခါေတာ့တကယ္ကိုုပီပီျပင္ျပင္လွုုပ္ရွားေနျပီေပါ့။
    ေၾကာ္ျပီးရင္တင္လိုုက္ေနာ္။ တစ္ေခါက္ျပန္လာသြားရည္က်ရေအာင္လိုု ့။ း))
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။