Sometimes, I feel like I would like to share something with my old friends, new friends and my family members. This is just a place where I, my friends and my family members can share our ideas and our interests.

Saturday, April 7, 2012

ဘိန္းမုုန္ ့လာပါျပီ..း)


 ဘိန္းမုုန္ ့ကိုုတစ္ကယ္ေတာ့က်မလံုုး၀မၾကိဳက္ပါဘူး။ ငယ္ငယ္ကတည္းကဘယ္လိုုမွေကၽြးလိုု ့မရဘူး။ ဒါေပမဲ့သူ ့ကိုုတစ္ခ်ဳိ  ့ဆုုိင္ေတြက ေမာ္ဒီဖုုိင္းလုုပ္ျပီးေရာင္းတာမ်ဳိးဆုုိရင္စမ္းစားၾကည့္တတ္ပါတယ္။ ေထာပတ္တုုိ ့
စပ်စ္သီးေျခာက္ထဲ့တာမ်ဳိးတိုု ့ဆုုိရင္ေပါ့။ ေျပာမယ္ဆုုိရင္ထန္းလ်က္ကိုုလည္းလံုုး၀မၾကိဳက္တတ္ေတာ့ထန္းလ်က္ပါတဲ့
မုုန္ ့ေတြစားခဲတယ္ေျပာရမွာပါ။ ငယ္တုုန္းကဆုုိရင္ ေခ်ာကလက္ကိုုေတာင္ထန္းလ်က္နဲ ့တူတယ္ဆုုိျပီးမစားပါဘူး။ ၾကီးလာေတာ့မွရွားမွန္းေကာင္းမွန္းသိျပီးၾကိဳက္ရေကာင္းမွန္းသိလာတာ။


 ပံုုမွာျပထားတဲ့ Pancake mix နဲ ့ဆန္မွုုန္ ့ေရာျပီးလုုပ္ၾကည့္ထားတာပါ။ ဘိန္းမုုန္ ့ရဲ  ့မူလအရသာကိုုက်မကမၾကိဳက္ေတာ့မူလအရသာထက္ေကာင္းေနတဲ့ဒီဘိန္းမုုန္ ့ကိုုေတာ့စားလုုိ ့ရပါတယ္။ ဒါေပမဲ့မက္မက္ေမာေမာေတာ့မရွိပါဘူး။ သူကေတာ့သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ သူလည္းဘိန္းမုုန္ ့စစ္စစ္ကိုုမၾကိဳက္ေတာ့ဒါကိုုၾကိဳက္ပါတယ္။ သူငယ္ခ်င္းကေတာ့ အေမရိကားကလူေတြကဒါနဲ ့ဘဲဘာမွမေရာပဲဘိန္းမုုန္ ့လုုပ္ၾကတယ္ေျပာပါတယ္။ ဒါေပမဲ့အဲဒါဆုုိရင္ေတာ့ပန္ကိတ္အရသာဘဲထြက္ေနတယ္ထင္ပါတယ္။


 

ဆန္မွုုန္ ့တစ္ခ်ဴိး + Pancake mix ႏွစ္ခ်ဳိး ေပါင္း ၃ ခ်ဳိး
ေရ ၂ ခ်ဳိး (ဆုုိလိုုတာက အမွုုန္ ့သံုုးဆ ေရ ႏွစ္ဆပါ။ ျခင္ခ်င္တဲ့ခြက္နဲ ့ျခင္ပါ။က်မေတာ့ 1/2 cup ခြက္နဲ ့ျခင္ထားတာပါ။)
Baking soda အနည္းငယ္ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း နဲ ့သံုုးပံုုတစ္ပံုုေလာက္)
ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာသီးခပ္ေပ်ာ္ေပ်ာ္ အသီးရဲ  ့သံုုးပံုုတစ္ပံုုခန္ ့
ထမင္းၾကမ္း ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းခန္ ့
ၾကံသကာအရည္ပ်စ္ပ်စ္က်ဴိျပီးသား (ထန္းလ်က္မရွိလိုု ့ပါ) အရည္က်ဲေနရင္မုုန္ ့ထဲ ေရေလွ်ာ့ထဲ့ပါ။
ဘိန္းေစ့
ေျမပဲ ေစ ့
Almond crush
အုုန္းသီးဖတ္
ေထာပတ္ တစ္တံုုး

ညဘက္မွာ အထက္ကအတုုိင္းေရနဲ ့ေဖ်ာ္ျပီးထမင္းၾကမ္းနဲ ့ငွက္ေပ်ာသီးကိုုေၾကေအာင္ေျခထဲ့ထားျပီးတညသိပ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ပန္ကိတ္အမွုုန္ ့နဲ ့ေရာလုုပ္တာမိုု ့လိုု ့ၾကက္ဥထဲ့စရာမလိုုပါဘူး။ မနက္က်ေတာ့ အိုုးထဲမွာေထာပတ္သုုတ္ျပီးဘိန္းေစ့နဲ  ့အျခားအဆံေတြ အုုန္းသီးဖတ္ေတြအရင္ထဲ့ ျပီးေတာ့မုုန္ ့ရည္ဟင္းခ်က္ဇြန္းၾကီးနဲ ့တစ္ဇြန္းေလာင္းထဲ့ အဲဒီမုုန္ ့ရဲ  ့အေပၚဘက္မွာ အစာေတြထပ္ျဖဴး အိုုးအဖုံးေလးခဏပိတ္ထား။ ခဏေနေတာ့ ေထာပတ္ေလးထပ္သုုတ္ေပး။ က်မသူငယ္ခ်င္းဘိန္းမုုန္ ့လုုပ္ဘုုိ ့၀ယ္လာတဲ ့အိုုးကအထက္ေအာက္လွန္လိုု ့ရေတာ့မုုန္ ့ကိုုလွန္စရာမလိုုပဲအိုုးကိုုဘဲလွန္လိုုက္ပါတယ္။ ကုုိယ္ၾကိဳက္တဲ့အေနအထားေလးရရင္ ခပ္ညိဳညိဳေလးျဖစ္လာရင္ပန္းကန္ထဲထဲ့လိုုက္ျပီး ညွပ္ျပီးပန္းကန္ျပင္လိုုက္ရံုုပါဘဲ။

ဒါကပထမဆံုုးလုုပ္တာ

အုုန္းသီးဖတ္ကဒီလိုုမ်ဳိးနဲ ့

ဒီအိုုးလည္းဂ်ပန္ဆုုိင္က၀ယ္တာဘဲ။ ၁၁ က်ပ္ေပးရတယ္။

အမွန္ေတာ့ၾကက္ဥပံုုေလးနဲ ့ဆိုုေတာ့ၾကက္ဥေၾကာ္တဲ့အိုုးျဖစ္မွာပါ။
ေနာက္တစ္ခါလုုပ္ေတာ့အုုန္းသီးဖတ္ကအေသးဖတ္ေလးေတြ။ တရုုပ္ဆိုုင္က၀ယ္လာတာ။

သူကေတာ့အရမ္းစားလိုု ့ေကာင္းတယ္တဲ့။ မညီးတမ္းအားေပးရွာပါတယ္။
ကျပားဘိန္းမုုန္ ့လိုု ့ေခၚရမလားဘဲ
 ဘိန္းမုုန္ ့နဲ ့ေပါင္မုုန္ ့ေဘးသားေတြလုုပ္စားတာတင္ေပးမယ္ေျပာျပီးေပ်ာက္ေနတာေလ။ ေစာင့္ေနရတယ္ဆုုိရင္ေတာင္းပန္ပါတယ္ေနာ္။
ဘာမအားမွန္းကိုုမသိပါဘူး။ အခ်ိန္ကိုုမရဘူး။ စာေရးရတာလည္းပ်င္းေနတယ္။ ေစတနာေလးထဲ့ျပီးလည္းအခ်ဳိးအဆေလးေတြေရးေပးခ်င္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့အဲလိုုေတြမွတ္ရတာမေျပာနဲ ့စာေမးပဲြေျဖရင္ေတာင္ဘယ္ေတာ့မွျပန္မစစ္တတ္ဘူးေလ။ စစ္ရင္လည္း တစ္ပုုဒ္ႏွစ္ပုုဒ္ဘဲစစ္တယ္။ အကုုန္လံုုးဘယ္ေတာ့မွျပန္မစစ္ဘူး။ ဒီေတာ့အဲလိုုမ်ဳိးေတြမွတ္ဘုုိ ့ေမ့ေမ့ေနတယ္။ တစ္ကယ္ေတာ့အဲလိုုေလးေတြမွတ္ထားေတာ့သိခ်င္တဲ့သူတုုိ ့စမ္းခ်င္တဲ့သူတိုု ့အတြက္လည္းအဆင္ေျပသလိုု ကိုုယ္လည္းေနာက္တစ္ခါလုုပ္ေတာ့ျပန္ၾကည့္လိုု ့ရတာေပါ့။ ေကာင္းတဲ့ အက်င့္ဆုုိက်မကလည္းသိပ္လုုပ္ခ်င္တာမဟုုတ္ဘူး။ း))

သူငယ္ခ်င္းတုုိ ့ေရ...
စမ္းခ်င္ရင္ေတာ့စမ္းၾကည့္လိုုက္ပါအုုန္းေနာ္။
သူကေတာ့သိပ္သေဘာက်တယ္တဲ့။
အိုုင္အိုုရာကလည္း ဘိန္းမုုန္ ့အစစ္ထက္စားေကာင္းေတာ့နဲနဲေတာ့အားေပးပါတယ္။

အျမဲလာလည္သူမ်ားေရာအသစ္လာလည္သူမ်ားေရာအျမဲေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ

25 comments:

  1. ဘိန္းမုန္႔မစားရတာ ၁၀ႏွစ္ေတာင္ေက်ာ္ေနျပီ စားခ်င္လိုက္တာ

    ReplyDelete
  2. ဘိန္းမုန္႔အိုးေလးေရာဘိန္းမုန္႔ပါၾကိဳက္လိုက္တာ
    ေသေသသပ္သပ္နဲ႔မို႔ပိုၿပီးစားခ်င္မိတယ္

    ReplyDelete
  3. ေနေကာင္းဟုတ္ အိုင္အိုရာ
    ဘိန္းမုန္႔ေစာင့္ေနတာ ၾကာလွေပါ့ း)
    ဒါနဲ႔ ဖီးၾကမ္းငွက္ေပ်ာသီးမွ မရတာ ကိုယ္တို႔ဆီမွာ
    ဘယ္လိုလုပ္ရပါ့ေနာ္။ ေတြ႔ကရာ ငွက္ေပ်ာသီး ထည့္ပလိုက္မယ္ ဟဟ

    ReplyDelete
  4. ဘိန္းမုန္႔စားခ်င္လာၿပီ။ ပန္ကိတ္အထုပ္ေတာ႔ရွိတယ္။ လုပ္စားၾကည္႔ဦးမယ္

    ReplyDelete
  5. တကယ္႔ဘိန္းမုန္႔စစ္စစ္ အတုိင္းပါပဲ
    ပုံေတြၾကည္႔ျပီးစားခ်င္လုိက္တာေနာ္

    ReplyDelete
  6. လြင္ျပင္လွုုိင္းငယ္..
    ဒီလိုုလုုပ္စားၾကည့္ပါလား။ မပင္ပန္းဘူး။ မခက္ဘူး။ စူပါအီးဇီး နဲ ့စူပါဖတ္စ္ ေနာ္။ း)
    ဂ်က္ကိုုစည္းရံုုးလိုုက္ေလ ေနာ္။ း)

    ျမတ္ၾကည္ေလး..
    ႔လာမယ္ၾကာမယ္လိုု ့ၾကိဳေျပာထားတာေနာ္...ဟင္း..ဟင္း....း))))

    မမာမာလြင္..
    အဲဒီအိုုးကိုုဘိန္းမုုန္ ့မၾကိဳက္တဲ့သူငယ္ခ်င္း နဲ ့ဘိန္းမုုန္ ့မၾကိဳက္တဲ့က်မအတူသြား၀ယ္ၾကတာေလ။ သူငယ္ခ်င္း၀ယ္သြားတာပါ။ း) စကားမစပ္အဲဒီကိုုလာလည္ျပီး စားစရာေတြသြားရည္လာက်သြားေသးတယ္။ လာလည္လိုု ့ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ အားတိုုင္းလာလည္ဘိုု ့ဖိတ္ပါတယ္။

    ေဘဘီ...
    ေကာင္းပါတယ္။ ကိုုယ္လည္းေဘဘီ့ကိုုသိပ္သတိရေနတာ။
    ဖီးၾကမ္းကအရင္တုုန္းကဒီမွာလည္းမရဘူး။ ေတြ ့လာတာတစ္ႏွစ္ေက်ာ္ေလာက္ရွိလာျပီထင္တယ္။ တရုုပ္ဆိုုင္မွာဘဲ။ တစ္ျခားငွက္ေပ်ာသီးေတြနားမွာထားတာ။ ရတာသာထဲ့လိုုက္ေဘဘီရယ္။ ခပ္ေပ်ာ္ေပ်ာ္ေတြဆုုိေစ်းကပိုုေတာင္ေပါေသးတယ္။ ကိုုယ္လည္းေပ်ာ္ခါနီးဟာ၀ယ္လာတာ။ ေပါတယ္။ း)

    ReplyDelete
  7. အေနာက္တုုိင္းမုုန္ ့မ်ဳိးစံုုဖန္တီးရွင္ေလး..Evy...
    ဘိန္းမုုန္ ့ၾကိဳက္တယ္လား။ း) ကိုုယ္ကေတာ့အဲလိုုဟုုိထဲ့ဒီထဲ့ထဲ့ျပီးဖုုတ္ရတာတုုိ ့ကင္ရတာတုုိ ့ဆုုိေပ်ာ္လိုု ့ရယ္ သူကလည္းၾကိဳက္သြားတယ္ဆုုိေတာ့ရယ္ လုုပ္ျဖစ္ေနတယ္ေလ။ ပန္ကိတ္အမွုုန္ ့နဲ ့ခ်ည့္လုုပ္လည္းစားေကာင္းတာပါဘဲ။
    texture နဲ ့အနံ ့ဘဲနဲနဲေလးကြာတာပါ။

    ဂ်က္..
    ႏွစ္ေယာက္လံုုးၾကိဳက္ရင္ေတာ့လုုပ္စားေတာ့ေနာ္။ း)
    ရုုိးရုုိးဒယ္အိုုးေသးေသးေလးနဲ ့လုုပ္လည္းရပါတယ္။

    ReplyDelete
  8. လိုက္လုပ္စားၾကည့္ပါ့မယ္။ တို႔လည္းဘိန္းမုန္႔ဆိုရင္ ေထာပတ္မ်ားမ်ား အုန္းသီးမ်ားမ်ားနဲ႔ဟာ ႀကိဳက္တယ္။ စစားဖူးတာလည္း အဲလိုဟာမ်ဳိးဆိုေတာ့ေလ။ ဘိန္းမုန္႔အစစ္ဆိုတာ ေထာပတ္မပါဘဲ ထန္းလ်က္နဲ႔ပဲ ထင္တယ္ေနာ္။ အဲဒါဆိုရင္ေတာ့ ႀကိဳက္မွာမဟုတ္ဘူး :D

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  9. ဘိန္းမုန္႔ကို ဘိန္းေစ႔မ်ားမ်ားေလးနဲ႔ ၾကိဳက္တယ္
    ရန္ကုန္မွာ ဘိန္းမုန္႔အရမ္းေကာင္းတဲ႔ဆုိင္တစ္ဆိုင္ရွိတယ္
    မၾကာခဏ သြားဝယ္စားတာ
    ခုေတာ႔ ဘိန္းမုန္႔နဲ႔ ေဝးေနတာၾကာျပီ.
    ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔လည္း မျဖစ္ႏိုင္ေတာ႔ (အပ်င္းထူတာလည္းပါ)
    စိတ္ကူးေလးနဲ႔ စားသြားပါတယ္။ း)

    ReplyDelete
  10. စူးႏြယ္ေလး..
    မိရိုုးဖလာဘိန္းမုုန္ ့ကေတာ့အေျခခံကဆန္ရယ္ထန္းလ်က္ရယ္အုုန္းသီးရယ္၊ေျမပဲရယ္၊ ဘိန္းေစ့ရယ္လိုု ့ထင္ပါတယ္။ တစ္ခ်ဳိ ့ကမတ္ပဲနဲနဲေရစိမ္ျပီးၾကိတ္ထဲ့တယ္လိုု ့သိရပါတယ္။ ကုုိယ္လည္းငယ္ငယ္ကမနက္ဖက္ေရာင္းတာေတြေတာ့လံုုး၀ကုုိမၾကိုုက္တာ။ ရန္ကင္းဘက္မွာေထာပတ္နဲ ့လုုပ္တာေတာ့နဲနဲစားလိုု ့ရတယ္။ အၾကိဳက္တကယ္တူတယ္ေနာ္။ မၾကိဳက္တာပါတူတာေတာ့ထူးဆန္းဘူးလား။...း))

    ေခ်ာ...
    ဟုုတ္တယ္ေနာ္ မၾကိဳက္တဲ့သူေတာင္ ဘိန္းေစ့ေလးေတြကေဖါက္ေဖါက္ေဖါက္ေဖါက္နဲ ့ေကာင္းသလိုုဘဲ။
    ကိုုယ္ကေတာ့သူမ်ားသြား၀ယ္စားရင္သာကန္ ့လန္ ့ကန္ ့လန္ ့နဲ ့ပါသြားတာ။ ကုုိယ္တုုိင္တစ္ခါမွ၀ယ္မစားဖူးဘူးဆရာ။
    စိတ္ကူးေလးနဲ ့ဘဲစားသြားရတာေတာ့စိတ္မေကာင္းပါဘူးေခ်ာရယ္။

    ReplyDelete
  11. ဘိန္းမုန္ ့ကိုအခ်ိဳသိပ္မကဲရင္ေပါ့ေလ..
    ၾကိဳက္ထွာ...
    ဒါနဲ ့ပဲျပဳတ္ေတြ နံနံပင္ေတြထည့္တာကိုေကာ၊
    ဘိန္းမုန္ ့အငန္လို ့ေခၚလားဟင္..။
    နဲနဲ ပိန္းလို ့ခပ္တုံးတုံးေလးေတြေမးတတ္ပါတယ္:P

    ReplyDelete
  12. က်ေနာ္လည္း ဘိန္းမုန္႔ကို မက္ေရစက္ေရ စားခဲ့တာမ်ိဳးေတာ့ မ႐ွိဘူးဗ်၊ ဒီလိုပဲ ခရီးသြားဟန္လႊဲ စားခဲ့တာ...၊ အခု ဒီ 'ကျပားဘိန္းမုန္႔' ကေတာ့ အေတာ္ေလး စားခ်င္စရာပါပဲ၊ မိ႐ိုးဖလာ ဘိန္းမုန္႔ေတာင္မွ မစားျဖစ္တာ ၾကာၿပီ မဟုတ္လား..၊ း)

    ReplyDelete

  13. ေက်းဇူးအမ်ားၾကီးတင္တယ္သိလား
    လုပ္စားခ်င္ေနတာ
    လုပ္ၾကည္႕ေသးတယ္ ေအာင္ၿမင္ဖူး
    :D

    ReplyDelete
  14. မီးမီးငယ္..
    ခပ္တုုံုုးတံုုးေတြေမးတယ္ဆုုိရင္ဒီကလည္းခပ္တံုုးတံုုးလိုု ့သာမွတ္လိုုက္ေတာ့ဆရာ။
    ဘိန္းမုုန္ ့အငန္ေခၚမေခၚအသာထားဘိန္းမုုန္ ့ကိုုအဲလိုုထဲ့မွန္းေတာင္မသိဘူးဆုုိ။
    ကဲ..ဘယ္သူပိုုပိန္းတုန္း...း))

    ကုုိညီလင္းသစ္..
    မိရုုိးဖလာဘိန္းမုုန္ ့ၾကိဳက္တဲ့သူေတြကေတာ့ဒီဘိန္းမုုန္ ့ကစားေကာင္းေပမဲ့ဘိန္းမုုန္ ့နဲ ့သိပ္မတူဘူးလိုု ့ထင္မွာပါ။ ဒါေပမဲ့ဘိန္းမုုန္ ့အစစ္ေလာက္မေကာင္းဘူးလိုု ့ေတာ့ေျပာမွာမဟုုတ္ဘူး။
    နကိုုယ္ကသိပ္မၾကိဳက္တဲ့သူေတြဆုုိရင္ေတာ့..ဟာ..ဒီမုုန္ ့မဆိုုးဘူးစားေကာင္းတယ္လိုု ့ေျပာမွာပါ။
    မယံုုရင္စမ္းၾကည့္...း))ဟား..ဟာ။

    ေက်ာ္...
    လုုပ္စားၾကည့္ေနာ္။
    မိရုုိးဖလာဘိန္းမုုန္ ့နဲ ့တထပ္တည္းမတူေပမဲ့စားေကာင္းတာေတာ့ေသခ်ာတယ္။ း)
    ေက်ာ္လုုပ္တုုန္းကဘာအမွုုန္ ့နဲ ့လုုပ္တာလဲဟင္။
    ဒီမုုန္ ့ကေတာ့ေအာင္ျမင္မွာေသခ်ာတယ္။ ၾကိဳက္မၾကိဳက္သာမေျပာတတ္တာ...း))))

    ReplyDelete
  15. မီးမီးငယ္..
    ခပ္တုုံုုးတံုုးေတြေမးတယ္ဆုုိရင္ဒီကလည္းခပ္တံုုးတံုုးလိုု ့သာမွတ္လိုုက္ေတာ့ဆရာ။
    ဘိန္းမုုန္ ့အငန္ေခၚမေခၚအသာထားဘိန္းမုုန္ ့ကိုုအဲလိုုထဲ့မွန္းေတာင္မသိဘူးဆုုိ။
    ကဲ..ဘယ္သူပိုုပိန္းတုန္း...း))

    ကုုိညီလင္းသစ္..
    မိရုုိးဖလာဘိန္းမုုန္ ့ၾကိဳက္တဲ့သူေတြကေတာ့ဒီဘိန္းမုုန္ ့ကစားေကာင္းေပမဲ့ဘိန္းမုုန္ ့နဲ ့သိပ္မတူဘူးလိုု ့ထင္မွာပါ။ ဒါေပမဲ့ဘိန္းမုုန္ ့အစစ္ေလာက္မေကာင္းဘူးလိုု ့ေတာ့ေျပာမွာမဟုုတ္ဘူး။
    နကိုုယ္ကသိပ္မၾကိဳက္တဲ့သူေတြဆုုိရင္ေတာ့..ဟာ..ဒီမုုန္ ့မဆိုုးဘူးစားေကာင္းတယ္လိုု ့ေျပာမွာပါ။
    မယံုုရင္စမ္းၾကည့္...း))ဟား..ဟာ။

    ေက်ာ္...
    လုုပ္စားၾကည့္ေနာ္။
    မိရုုိးဖလာဘိန္းမုုန္ ့နဲ ့တထပ္တည္းမတူေပမဲ့စားေကာင္းတာေတာ့ေသခ်ာတယ္။ း)
    ေက်ာ္လုုပ္တုုန္းကဘာအမွုုန္ ့နဲ ့လုုပ္တာလဲဟင္။
    ဒီမုုန္ ့ကေတာ့ေအာင္ျမင္မွာေသခ်ာတယ္။ ၾကိဳက္မၾကိဳက္သာမေျပာတတ္တာ...း))))

    ReplyDelete
  16. အမေရ
    ဘိန္းေစ.ကို အဂၤလိပ္လိုဘယ္လိုေခၚလဲဟင္။

    ReplyDelete
  17. အမည္မေဖၚသူေရ..
    ဘိန္းေစ့ကိုု Poppy seed လိုု ့ေခၚပါတယ္။ အာရွဆုုိင္ေတြမွာေရာ ဘုုိဆုုိင္ေတြမွာေရာ မစ္ဒယ္လ္အိစ္ဆိုုင္ေတြမွာ ေရာ အင္ဒီးယန္း (ကုုလား)ဆိုုင္မွာေရာ ရတတ္ပါတယ္။ အင္ဒီးယန္းဆုုိင္ကေတာ့ေစ်းအသက္သာဆံုုးပါ။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  18. အ၀စားသြားပါတယ္။

    ReplyDelete
  19. ဘိန္းမုန္ ့ မစားရတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာၿပီ..အေၿခအေနေပးရင္ လုပ္စားဦးမယ္..မမအိုင္အိုရာ လက္ရာဆိုေတာ့ စားေကာင္းမွာ အေသအခ်ာပဲ..

    ReplyDelete
  20. ရွင္ေလး..
    စားစား အ၀စားသြားေနာ္။ လုုပ္ရတာလည္းလြယ္ျမန္လည္းျမန္ေတာ့တကယ္ၾကိဳက္သေလာက္စားလိုု ့ရတယ္။ း)

    စန္းထြန္း..
    ကဲကြာ..စန္းထြန္းအလုုပ္ရတဲ့အထိမ္းအမွတ္နဲ ့အ၀စားသြား။ ဟီးဟီး း))
    ပန္ကိတ္မွုုန္ ့ေတြ Costco မွာအရမ္းသက္သာတယ္။ အဲက၀ယ္ထားရင္အၾကာၾကီးစားရမွာ။

    ReplyDelete
  21. ညီမေရ
    မဳန္႔ႏွစ္ကို တညသိပ္ဆိုေတာ့ ေရခဲေသတာထဲလား။ အျပင္မွာဘဲသိပ္ရမလား။ အမလည္းဘိန္းမုန္႔ကို သိပ္သိပ္ၾကိဳက္။ ဘိန္းမုန္႔မွ မဟုတ္ပါဘူး အမက ဗမာမုန္႔ေတြဆိုအကုန္ၾကိဳက္။ မုန္႔စိမ္းေပါင္း၊ မုန္႔ဗိုင္းေတာင့္၊ မုန္႔ပ်ားသလက္၊ မုန္႔ဖတ္ထုတ္၊ မုန္႔ကၽြဲသဲ ............. အကုန္ အကုန္ဘဲ

    ReplyDelete
  22. မမူယာ..
    အျပင္မွာပါ။ အုုိင္အိုုရာကေတာ့ အေပၚကေန စဥ့္နီတုုံးကိုု ခပ္ဟဟအုုပ္ထားလိုုက္ပါတယ္။ ေဟာင္းေလာင္းၾကီးလည္းမထားခ်င္တာနဲ ့ေလ။
    တကယ္ေတာ့..အုုိင္အိုုရာဘာမွမထဲ့ပဲ ပန္ကိတ္မွုုန္ ့ကိုုခ်က္ခ်င္းေဖ်ာ္ျပီး အစာေတြနဲ ့လုုပ္ေတာ့လည္းအရသာသိပ္မကြာသလိုုဘဲ။ ဒါေပမဲ့ အဲဒါဆုုိရင္ေတာ့ ပန္ကိတ္အရသာနဲ ့ပိုုတူေနတာေပါ့။
    အုုိင္အိုုရာက မုုန္ ့စိမ္းေပါင္းနဲ ့မုုန္ ့ဗုုိင္းေတာင့္ကိုုစမ္းသပ္မယ္ဆုုိျပီး လုုပ္ေနတာ မလုုပ္ျဖစ္လိုု ့ပဲေတြေတာင္လႊတ္ပစ္လိုုက္ရေသးတယ္။ ျမန္မာမုုန္ ့ေတြကိုုေသေသခ်ာခ်ာမေလ့လာခဲ့မိတာေနာင္တရေနတာ။ း))

    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  23. ညီမေရ ေက်းဇူးေနာ္။ ဘိန္းမုန္႔စားခ်င္ရင္ကေတာ့ ညီမရဲ႔နည္းေလးက ပိုေကာင္းတယ္။ မွန္တယ္ ပန္ကိက္မႈန္႔ခ်ည္းဘဲဆို ဘိန္းမုန္႔ဘယ္ေခၚေတာ့မလဲေနာ္။ အမလုပ္စားျပီးရင္ ညီမကိုေျပာမယ္ေနာ္။
    ဟုတ္တယ္ညီမေရ။ အမလည္း ရန္ကုန္ျပန္ရင္ေတာ့ ဗမာမုန္လုပ္နည္းေတြ အရင္ သင္ခဲ့ရမယ္။

    ReplyDelete

မွတ္ခ်က္ေလးေတြကိုုရင္းႏွီးခင္မင္စြာေပးႏုုိင္ပါတယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္လွ်က္ပါ။