ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္၊ ၾကာဆံေၾကာ္၊ ၾကက္သားအာလူး၊ သခြားသီးနဲ ့ၾကက္သြန္ခ်ဥ္၊ တရုုတ္နံနံရုုိး နဲ ့ခါဂ်က္ဥ၊ ခ်စ္ပ္စ္၊ ၀က္သားလံုုးေၾကာ္ နဲ ့ဆလတ္ရြက္၊ ဟင္းခ်ဳိ၊ လက္ဖက္သုုပ္ |
ျမန္ျမန္နဲ ့စားေကာင္း သူတိုု ့လည္းစားႏုုိင္၊ အျမင္မွာလည္းလွ လူလည္းသက္သာ၊ ေငြလည္းသိပ္မကုုန္၊ သိပ္လည္းအလုုပ္မရွုုပ္မဲ့ဟင္းေတြကိုု သူနဲ ့တုုိင္ပင္ျပီးစီစဥ္ခ်က္လုုိက္ပါတယ္။ က်မစီစဥ္လိုုက္တာကေတာ့ ၾကက္သားအာလူး(အာလူးကရွိျပီးသား)မဆလာခ်က္ရယ္၊ ၀က္သားလံုုးျပဳတ္ေၾကာ္ေျခာက္ေျခာက္ေလးရယ္၊(မေၾကာ္ဘူးေလ။ ေၾကာ္ရင္အခ်ိန္ေပးရတယ္။ လူပင္ပန္းတယ္။ေညွာ္တယ္။ ေပ်ာ့သြားရင္လည္းစားမေကာင္းဘူးေလ)လက္ဖက္သုုပ္ရယ္ (ဒါလည္းအဆင္သင့္ရွိျပီးရယ္ဒီမိတ္အထုုတ္)၊ ကညြတ္ျဖစ္ျဖစ္အစိမ္းေရာင္အရြက္တစ္မ်ဳိးေၾကာ္ရယ္ (ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ျဖစ္သြားပါတယ္။ ျမန္တယ္ေလ။ကညြတ္ကေစ်းၾကီးေနျပီးကန္စြန္းရြက္ကသက္သာေနတယ္။) ေနာက္ဆံုုးတင္ထားတဲ့ပိုု ့စ္က ပံုုစံမ်ဳိး ၾကာဆံေၾကာ္ရယ္၊ ၾကက္ရုုိးျပဳတ္ဟင္းခ်ဳိကိုု ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုုတ္ေကာင္းခတ္နဲ ့Appetizer ကိုုေတာ့လြယ္လြယ္ရွိေနတာကိုုဘဲလွေအာင္ျပင္ထဲ့လိုုက္ပါတယ္။ အာလူးေၾကာ္ရယ္၊ ေနာက္ထပ္ခ်စ္ပ္တစ္မ်ဳိးရယ္၊ က်မေတာ့သိပ္သေဘာက်တာမဟုုတ္ေပမဲ့ဒီကဘိုုပဲြေတြမွာအျမဲလိုုပါေလ့ပါထရွိတဲ့ တရုုတ္နံနံရုုိးရယ္၊ ခါဂ်က္ဥရယ္နဲ ့သူနဲ ့တဲြစားဘုုိ ့ဟုုမ္းမိတ္ေဆာ့စ္တစ္မ်ဳိးကိုုပဲျပဳတ္နဲ ့ဖန္တီးလိုုက္ပါတယ္။
သူငယ္ခ်င္းတုုိ ့လည္း ပဲြရွိလိုု ့မစဥ္းစားခ်င္ရင္ဒီလိုပဲလုုပ္ၾကည့္ရင္သိပ္မပင္ပန္းပဲလွလွပပနဲ ့ျပီးသြားျပီး အားလံုုးလည္းအားေပးၾကတာေတြ ့ရပါလိမ့္မယ္။ က်မက တနဂၤေႏြေန ့ခင္းပိုုင္းမွာစားဘိုု ့စီစဥ္ထားတာပါ။ အားလံုုးအဆင္ေျပတဲ့အခ်ိန္ညွိလိုုက္ၾကတာေလ။ အဲေတာ့ေသာၾကာေန ့ညမွာ ေက်ာက္ေက်ာ ႏွစ္ဘန္း (အျဖဴသက္သက္ရယ္ သာကူပန္းေရာင္နဲ ့အစိမ္းေရာထားတာရယ္)အရင္ထုုိးထားလိုုက္ပါတယ္။ အဲဒါကလည္းဘာမွမၾကာပါဘူး။ ပင္လည္းမပင္ပန္းဘူး။ နာရီ၀က္ဆုုိတစ္ဘန္းရတာပါဘဲ။ အဲဒီညကတည္းကတစ္ဘန္းကိုုလွီးျပီးဘူးေတြထဲထဲ့ျပီးေရခဲေသတၱာထဲထဲ့ထားလိုုက္တယ္ေလ။ ေနာက္ေန ့တဘန္းကိုုလွီးျပီးထဲ့ေပါ့။ ေက်ာက္ေက်ာကေတာ့လြယ္လိုု ့ထုုိးနည္းမလိုုပါဘူူးေနာ္။
ေသာၾကာမွာေစ်း၀ယ္တယ္။ ၾကက္သားကိုုစေနေန ့မနက္ပိုုင္းမွာဆားဆႏြင္း၊မဆလာ၊ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ၾကက္သားမွုုန္ ့၊ ငံျပာရည္နဲ ့နယ္ျပီးႏွပ္ထား။ ၾကက္သားနယ္ျပီးေတာ့ကန္စြန္းရြက္ရယ္၊ ၾကာဆံေၾကာ္ရယ္ထဲထဲ့မဲ့ အသီးအရြက္ေတြ (ခါဂ်က္ဥ၊ ဘေရာ့ကလီ၊ ပန္းမုုန္လာ၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ တရုုတ္နံနံတုုိ ့ကိုုလည္းသင္ျပီးလွီးခၽြတ္ ေရစစ္ထားပါတယ္။ ျပီးေတာ့ေရအရမ္းစစ္ေအာင္မေစာင့္ပဲ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထဲ့ထားလိုုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴကေတာ့နကိုုယ္တည္းကသင္ျပီးသားေတြရွိေတာ့သင္စရာမလိုုေတာ့ဘူး။ ဂ်င္းပဲသင္ထားလိုုက္တယ္။ ပဲျပဳတ္နဲ ့ပုုဇြန္ အထုုတ္ေတြကိုုေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္မွာေရႊ ့ ထားလိုုက္တယ္။ ေနာက္ေန ့သံုုးရင္မခဲေနေအာင္လိုု ့ေလ။
ညေနပုုိင္းက်ေတာ့ၾကက္သားကိုုဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနီ၊ မဆလာ၊ ပ်ဥ္းေတာ္သိမ္၊ ဇီယာနဲ ့ဆီသတ္ျပီးမွ ေပါင္းအိုုးထဲမွာေရကိုုၾကက္သားျမဳတ္ရုုံထဲ့ျပီးတည္လိုုက္ပါတယ္။ ေပါင္းအိုုးနဲ ့ဆိုုေတာ့ ဆယ္မိနစ္ ေက်ာ္ေက်ာ္ေလာက္ဆုုိအသားကက်က္ျပီး အာလူးေရာလိုု ့ရတဲ့အေနရျပီ။ ဆီလည္ေရလည္အႏွစ္နဲ ့ခ်က္မွာဆုုိေတာ့ ေရကိုုမ်ားမ်ားထဲ့ထားပါတယ္။ အာလူးကလည္းအရည္ေတြစုုတ္အုုန္းမွာဆုုိေတာ့မ်ားမ်ားထ့ဲမွ မေျခာက္မွာပါ။ တနဂၤေႏြမနက္က်ေတာ့မွ အာလူးဆားနယ္ျပီးေရာလိုုက္ပါတယ္။ အာလူးကိုုနဲနဲလည္းေၾကေစခ်င္။ အားလံုုးလည္းမေၾကေစခ်င္ဆုုိေတာ့ တ၀က္ကိုုဒီတုုိင္းေရာ၊ တ၀က္ကိုုဆီနဲ ့လွိမ့္ျပီးမွထဲ့လိုုက္ပါတယ္။ ခ်ခါနီးေတာ့မဆလာေလးထပ္အုုပ္ေတာ့ေမႊးေမႊးေလးေပါ့။
ၾကာဆံေၾကာ္ (ျပီးခဲ့တဲ့ပိုု ့စ္မွာေၾကာ္တဲ့အတိုုင္းေၾကာ္ထားတာပါ။ အသားမပါပါဘူး။ ပုုဇြန္နဲ ့ၾကက္ဥနဲ ့အသီးအရြက္ေတြပဲပါပါတယ္။) |
သခြားသီး၊ၾကက္သြန္နီ နဲ ့ငရုုတ္ဆီ၊ သၾကားေလးနဲနဲထဲ့ပါတယ္။ |
သူတိုု ့ေတြလာျပီးေတာ့မွ ကန္စြန္းရြက္ေၾကာ္ပါတယ္။ စားျပီးေတာ္ေတာ္ေလးၾကာမွရုုိက္ရလိုု ့နဲနဲမဲေနျပီ။ |
ေက်ာက္ေက်ာ..ကိုုယ့္ဖာသာကိုုယ္လည္းျမည္းရေသးတာေပါ့ေနာ္။ း) |
ေက်ာက္္ေက်ာ..ဘယ္ေတာ့မွမမုုန္းတဲ့ေက်ာက္ေက်ာ |
စေနေန ့ကတည္းကဘူးထဲထဲ့ထားျပီးဘူးလိုုက္ပဲခ်ေကၽြးလိုုက္ေတာ့တယ္။ း) |
ပံုုေတြ၀ါးေနတာသီးခံပါေနာ္။ |
အုုိင္အုုိရာတုုိ ့အိမ္ကလက္ဖက္သုုပ္ရင္ေဂၚဖီဖတ္ၾကီးမွၾကိဳက္တယ္။ ေသးရင္နယ္ျပီးရင္ႏြမ္းဖတ္သြားလိုု ့မၾကိဳက္ဘူးေလ။ |
ေက်ာက္ေက်ာအတြင္းသား |
အခ်ဳိပဲြ အုုန္းႏိုု ့သာကူေက်ာက္ေက်ာ |
အုုန္းႏိုု ့ေက်ာက္ေက်ာ |
ေက်ာက္ေက်ာဘန္းအေအးခံထားတာ |
ကဲ..လာပါျပီ ကိုုကိုုတိုု ့ေမာင္ေမာင္တုုိ ့အၾကိဳက္၊ ခလယ္ကပုုလင္းကဘီယာပုုလင္း။ဘယ္ဘက္က စကၠဴဘူးကလည္းဘီယာဘူးဘဲ။ |
သူငယ္ခ်င္းေတြက အင္တာေနရွင္နယ္လူမ်ဳိးစံုု၊ ဆုုိက္မ်ဳိးစံုု၊ အရြယ္မ်ဳိးစံုု။ အိုုင္အိုုရာကအသက္အၾကီးဆံုုး။ ၾကီးၾကီးငယ္ငယ္အိုုင္အိုုရာတုုိ ့ရဲ ့ေက်ာက္ေက်ာနဲ ့လက္ဖက္သုုပ္ကိုုေတာ့မၾကိဳက္တဲ့သူကိုုမေတြ ့ေသးဘူး။ အားလံုုးလည္းအားရပါးရစားၾက စကားေတြေျပာၾကနဲ ့အဲဒီေန ့ကေတာ္ေတာ္ေပ်ာ္ၾကပါတယ္။ သည္ေလဒီ ကိုုသီေရတာမွာ သြားၾကည့္ၾကဘိုု ့ေတာင္ဆက္ခ်ိန္းထားၾကေသးတယ္ေလ။ ကဲၾကပံုုေတာ့။ ခလယ္ကဘီယာဘူးရယ္၊ ေနာက္က ၀ုုိင္ပုုလင္းရယ္၊ ကုုတ္ခ္ပုုလင္းရယ္ နဲ ့အုုိက္စ္ခရင္ဘူးေတြ သူတိုု ့ကသယ္လာၾကပါတယ္။
ဒီပဲြလည္းထံုုးစံအတိုုင္းလက္က်န္ေတြရွိေနေသးတယ္ေလ။ သူကေတာ့ၾကက္သားဟင္းေတြမကုုန္ခင္ အုုန္းထမင္းထပ္ခ်က္ေၾကြးပါတဲ့ေလ။ ၀က္သားလံုုးကေတာ့အကုုန္ေျပာင္ျပီ။
သူငယ္ခ်င္းသြားေတာ့မယ္ဆုုိေတာ့ရွိေနတုုန္းက ခဏခဏမေတြ ့ျဖစ္ခဲ့တာေနာင္တရေနတာ။
အျမဲပါဘဲေလ။ ေန ့တစ္ဓူ၀ကိစၥေတြနဲ ့ဘ၀ကကုုန္ေနရတယ္။
ေတြ ့ၾကံဳ ဆံုုကဲြ ဓမၼတာဘဲ ဆုုိေပမဲ့ခ်စ္စရာေကာင္းတဲ့ သူငယ္ခ်င္းမေလးကိုုေတာ့ လြမ္းေနမိဦးမွာပါ။
ကဲ...ေရးတာလည္းရွည္ေနျပီ။ ဖတ္ရတဲ့သူလည္းစိတ္မရွည္ျဖစ္ေနေလ်ာ့မယ္။
အိုုင္အိုုရာလည္းအိပ္ခ်င္လွျပီ။ ဘုုရားလည္းမရွစ္ခုုိးရေသးဘူး။ မနက္ေလးနာရီထုုိးသြားျပီ။ ျမန္ျမန္အိပ္မွ။
မနက္က်ေခါင္းကိုုက္ေနရင္ဒုုကၡ။ း))
ထံုုးစံအတိုုင္းလာလည္လိုု ့မိတ္ေဟာင္းမိတ္သစ္မ်ားအားလံုုးကိုုေက်းဇူးတင္ပါတယ္လိုု ့။
ခင္မင္ေလးစားေသာ...
အိုုင္အိုုရာ
သမ်ားတုိ႔အတြက္မပါေပမယ္႔လဲ
ReplyDeleteအရွက္မရွိ သရက္ေစ႔ သမ်ား ဂ်က္ကလာေရာက္သုံးေဆာင္ခဲ႔ပါတယ္
အားလုံးကစားခ်င္စရာေတြၾကီးပါပဲရွင္ သမ်ားနဲ႔ေတြ႔တဲ႔အခါလဲအဲလုိေလးခ်က္
ေကြ်းပါေနာ္လုိ႔--------
တကယ္ ပါ အမရာ
ReplyDeleteတံေတြးေတြ ဂလု ဂလု နဲ႔ ေမာက္စ္ ကိုင္းရင္ က်ေနတာ
ဟီးးးးးးဟီးးးးးးး
စိတ္မဆိုးနဲ႔ေနာ္ ၀မ္းနဲ႔၀မ္းသာ လို႔ေခါင္းစဥ္တက္လာလို႔
က်ဴတီက ရိုးရာ ပြဲလုပ္တယ္ ထင္ေနတာ :D :D
စိတ္မဆိုးနဲ႔ေနာ္ မမ အိုင္အိုရာ :D
Qt..
Deleteနီးေနရင္အတင္းဒီကေကၽြးမွာသိလား။
စိတ္မဆိုုးပါဘူးက်ဴတီကလည္း။ ဘာကိုုဆုုိးရမွာလည္း။ း))
စံုလွ လင္လွခ်ည့္
ReplyDeleteဗစ္..
Deleteတကယ္ဆုုိ ၾကာဆံေၾကာ္မပါေတာင္ရတယ္။ ကုုိယ္ကေကၽြးခ်င္လိုု ့ထဲ့တာေလ မ်ားေတာင္ေနေသးတယ္။ စားစရာအမယ္မ်ားေတာ့ တစ္ခုုခ်င္းထဲ့လိုုက္ရင္ပဲ ပန္းကန္ကေတာ္ေတာ္ေမာက္ေနျပီ။ ဒါေၾကာင့္ဟင္းေတြက်န္ေနတာ။
thanks for sharing.
ReplyDeleteKhinU Khine..
DeleteYou are welcome. Thanks for visiting and commenting too.
Eat them all as usual.yammy:P
ReplyDeleteGyidaw
Gyidaw...
DeleteI miss you. How are you doing? Are you back?
Thanks for nice words. :D
Well..if I never see that kind of party preparation, I'll always afraid to do party with colorful friends, thanks...& which d u use to get pink color in ur jelly.
ReplyDeleteKhin..
DeleteYeah..it is kind of like combination of our Burmese culture and the good taste that all people from various places can eat happily. So the dishes with mild taste are always a good option. I got the pink color from the pink color tapioca pearl in my jelly. Thanks for joining.
အဲဒီ dipping sauce မစားဖူးဘူး။ လက္ဖက္ကို ၾကိဳက္ၾကလား မမ?
ReplyDeleteျမတ္ၾကည္ေလး..
Deleteအဲဒီလိုု dipping sauce ကုုိေက်ာင္းတက္တုုန္းက Lab ထဲမွာတစ္ေနကုုန္ေနရတဲ့အခါေတြမွာအလွည့္က်အဆာေျပေတြ၀ယ္လာၾကျပီးစားၾကေတာ့အျမဲပါေနေတာ့စားျဖစ္ သြားတာ။ မဆလာနံ ့ေလးနဲ ့ဆုုိေတာ့စားလိုု ့၀င္တယ္ေလဘိုုစာေတြၾကားမွာ။ း) လက္ဖက္ကေတာ့တစ္အားၾကိဳက္ၾကလိုု ့ျမတ္ၾကည္ေလးေရ။ ၀ယ္ေပးပါဆုုိျပီးမွာလိုု ့ခဏခဏ၀ယ္ေပးရတယ္။ တစ္ခါတစ္ခါအ၀ယ္မွားလိုု ့အစပ္ေတြနဲ ့တုုိးလိုု ့မစားႏုုိင္ၾကတာလည္းၾကံဳရေသးတယ္။ တစ္ခ်ဳိ ့အထုုတ္ေတြက ခ်ဥ္ငံစပ္ပဲေရးထားတာ။ ဘယ္ေလာက္စပ္တယ္။ မစပ္ဘူးမသိရဘူးေလ။ အားလံုုးေတာ့မဟုုတ္ပါဘူး။ မ ရဲ ့thesis defense day တုုန္းက မ တုုိ ့ဌာနက defense အျပီးမွာ partyလုုပ္ေပးတယ္ေလ။ အဲဒါ လက္ဖက္ကိုုသူတို ့ဖာသာျမန္မာစားေသာက္ဆုုိင္ကေန ေအာ္ဒါမွာျပီး ထဲ့ၾကတယ္။ ရွန္ပိန္ေဖါက္ျပီးလက္ဖက္နဲ ့ရယ္ေတာ့ရယ္ရသား။ အေမရိကန္ပေရာ္ဖက္ဆာေတြလည္းၾကိဳက္သလားမေမးနဲ ့။ ကုုိယ့္ရုုိးရာအစာကိုုၾကိဳက္တယ္ဆုုိေတာ့ကိုုယ္ကလည္းေပ်ာ္တာေပါ့ေနာ္။
ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႔.. ေက်ာက္ေက်ာေတာ့ တကယ္စားခ်င္သြားတယ္.. က်န္တာေတြလည္း အားလံုးၾကိဳက္တယ္ :D
ReplyDeleteစနိုုးေမ..
Deleteၾကိဳက္တာသာသံုုးေဆာင္သြားပါေနာ္။ ေလနဲ ့ေကၽြးရတာေတာ့တကယ္အားနာပါတယ္။ း)
Wow... က်ေနာ္လည္း ျပင္သစ္သြားၿပီး ပီအိပ္ခ်္ဒီ သြားတက္ခ်င္ လာၿပီ၊ း)
ReplyDeleteတကယ့္ကို အမ်ိဳးစံုသလို လူေပါင္းစံု ႀကိဳက္မယ့္ ဟင္းေတြပါပဲဗ်ာ၊ ျမန္၊ ေကာင္း၊ သက္သာဆိုတဲ့ နာမည္နဲ႔လည္း လိုက္တယ္၊ ကန္စြန္း႐ြက္၊ လက္ဖက္သုပ္နဲ႔တင္ က်ေနာ့္အတြက္ စားေကာင္းေနၿပီ၊ တကီလာက ဒီေလာက္မျပင္းပါဘူး မအိုင္အိုရာရဲ႕..၊ း) ႀကိဳက္တယ္..။
ကုုိညီလင္းသစ္..
Deleteအဟီး..သြားတက္ေလ။ အြန္လိုုင္းကေန ပဲြလုုပ္ေပးမယ္။ း))
တကီလာကမျပင္းဘူးဆိုုေတာ့ကိုုညီလင္းသစ္က သဘာၾကီးပါလားလိုု ့ေတြးရမလိုုျဖစ္သြားတယ္။ စတာပါ။
သူတိုု ့ေတြေတာ့ ျပင္းလြန္းလိုု ့ဆုုိျပီးမီးရွုုိ ့ၾကည့္ၾကတာ မီးေတာက္တယ္ေလ။ Straight ေသာက္ျပီးတာနဲ ့ရွုုံ ့မဲ့ျပီး အေျပးအလႊားအသားလံုုးေတြ၀ါးစားၾကတယ္။ း)
က်မေတာ့တကီးလာနဲ ့လုုပ္တဲ့ မာဂရီတာစ္ကိုုပိုုၾကိဳက္တယ္။ း)
I love all the dishes! I wish I'd be there eating them all, and definitely drinking the drinks!!!
ReplyDeleteMon Petit Avatar
Mon..
ReplyDeleteI'm glad that you love all the dishes.
I wish you were here and taste everything we had too!
Iora
ဒီေန႔မွ ဘေလာ့ဂ္ေတြ စာလိုက္ဖတ္ရင္း ညဥ့္နက္လာေတာ့ ဆာသလိုလို ျဖစ္လာတာ က်ိတ္မွိတ္ျပီး ဆက္ဖတ္ေနတာ။ ခုေတာ့ မရေတာ့ဘူး။ ထစားရေတာ့မယ္။ ႏွိပ္စက္ခ်က္က အဲဒီလို။
ReplyDeleteTequila ေသာက္နည္းေတာ့ ၾကားဖူးတယ္။ တခါမွေတာ့ မစမ္းဖူးေသးဘူး။
သူငယ္ခ်င္းေတြက ေဝးေတာ့မယ္ဆိုမွ ကုန္ခဲ့တဲ့ အခ်ိန္ေတြ မေတြ႔ျဖစ္ခဲ့တာေတြကို ေနာင္တ ရသလိုလို ျဖစ္မိတယ္။ အဲဒီစိတ္ကိုက တကယ္ခင္မင္သူေတြမွာ ျဖစ္ေလ့ရိွတဲ့ စိတ္မ်ဳိးေပါ့။
တေန႔ေန႔ ျပန္ဆံုၾကမွာပါ။
အားပါးပါး။။။
ReplyDeleteအားလုံးတေယာက္ထဲခ်က္တာလား။
ေတာ္လိုက္တာ။
က်မဆိုခ်ာခ်ာလည္ၿပီးဂန္ ့ေနမွာ။
ေက်ာက္ေက်ာ္ႀကိဳတာေတာင္ ၃ခါေလာက္ရွိၿပီ။
မျဖစ္ေသးဘူး။
အေမရိကန္လြတ္လပ္ေရးေန ့
က်ရင္ကိုယ့္အစားစာကိုယ္ယူသြားရမယ္တဲ့။
ဘာလုပ္ရမွန္းမသိေသးဘူး။
အိုင္အိုရာpostထဲမွာေမြေႏွာက္ရွာႀကည့္အုံးမယ္။
အယ္ကိုေဟာ္ဖရိးဘီယာေကာေသာက္ဖူးလား။
ဂ်ာမန္မွာေသာက္ခဲ့တယ္။
အားလုံးကအတူတူဘဲခ်ဥ္စုပ္စုပ္ႀကီးေနာ္..။
ဟီးးးးေတာသားေတာ့လုပ္ျပန္ၿပီ။
ကုုိျမစ္က်ဳိးအင္း..
ReplyDeleteအင္းအိမ္က တီကီလာပုုလင္းပိုု ့လုုိက္မွထင္တယ္။ ေဘာ္ဒါေတြနဲ ့စမ္းသပ္လိုု ့ရေအာင္။ း)
ဟုုတ္တယ္။ ဟုုတ္တယ္..တကယ္ခင္လိုု ့ျဖစ္ရတာေနာ္။ တစ္ခ်ဳိ ့ႏွုုတ္ဆက္ပဲြေတြသြားပါတယ္။ ဘာမွမခံစားရတာလည္းရွိတယ္။ ေကာင္းတဲ့ေနရာသြားရင္အားက်တာကလြဲလိုု ့ေနာင္တေတာ့မရခဲ့ပါဘူး။
အိုုင္အိုုရာ
မီးမီးငယ္..
အားလံုုးတစ္ေယာက္တည္းခ်က္တာမွန္ေပမဲ့ေတာ္ေတာ့မေတာ္ပါဘူး။..
ဟင္းေတြကျမန္ေကာင္းသက္သာဆုုိတဲ့အတုုိင္းျမန္ျပီးစားေကာင္းလူသက္သာေငြသက္သာဆုုိေတာ့လူမပင္ပန္းလွပါဘူး။
စာရြက္ေလးနဲ ့ဘာလုုပ္ရမယ္ဆိုုတာေတြခ်ေရးထားလိုုက္တယ္ေလ။ ဘယ္အခ်ိန္ဘာလုုပ္မယ္ဆုုိျပီး။ ၾကိဳေတြးထားေတာ့ဇယ္ဆက္သလိုု အခ်ိန္မေလေအာင္လုုပ္သြားလိုု ့ရတယ္ေလ။ မေတြးထားရင္ေတာ့အစီအစဥ္မက်တဲ့အခါစိတ္ပင္ပန္းရတာေပါ့။ း)
ၾကည့္ၾကည့္ေမႊေႏွာက္ၾကည့္သိခ်င္တာရွိရင္ စီေဘာက္စ္မွာေအာ္ခဲ့လည္းရတာဘဲ။
အမ်ားနဲ ့ဆိုုေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာလည္းေကာင္းတာဘဲ။ ေက်ာက္ေက်ာ္လည္းေကာင္းတာဘဲ။ အပန္းမၾကီးရင္အိုုင္အိုုရာေတာ့အျမဲလက္ဖက္သုုပ္ေကၽြးတယ္။ ဒါေပမဲ့သယ္ေရးခက္ရင္ေတာ့မေကာင္းဘူး။
ဘီယာနံ ့ေရာအရသာေရာမၾကိဳက္တတ္ေတာ့သိပ္ေသာက္ေလ့မရွိဘူး။
Punchတုုိ ့ Margaritasတုုိ ့ wine တိုု ့တစ္ခါတစ္ခါပဲြရွိရင္ေသာက္ျဖစ္ပါတယ္။ အဲဒါေတြကိုုေသာက္ေနတုုန္းဘာမွမျဖစ္ဘူး။ ေနာက္ေန ့က်ေခါင္းကိုုက္လိုု ့ခ်င့္ေသာက္ရပါတယ္။ း)
အုုိင္အိုုရာ
အိုုင္အိုုရာ
ညီမလည္း မမလက္ရာကို စားခြင့္ရခ်င္တယ္ :D :D
ReplyDeleteဓာတ္ပုံေလးေတြၾကည့္ၿပီးပဲ သေရက်သြားတယ္ :D :P
စားဖြယ္စံုလင္နဲ႔ စားခြင့္ႀကံဳခ်င္ပါေသးတယ္ အိုင္အိုရာေရ (စကားေခၚတာ :P)
ReplyDeleteအုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ စားခ်င္လိုက္တာ တစ္ေန႔က မခ်စ္(ခ်စ္ၾကည္ေအး) ထိုးေကြ်းတာ မဝေသးဘူး း)
အိုင္အိုရာရဲ႕ သူငယ္ခ်င္းေလး PhD သြားတက္ရမွာဆိုေတာ့ Congratulation လို႔ေျပာလိုက္ပါေနာ္။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ကန္ဒီ..
ReplyDeleteအြန္လိုုင္းေပၚကခ်ည့္စားေနရတာမနိတ္ဘူးေနာ္။ း) း)
ဓါတ္ပံုုေတြကေသခ်ာမခ်ိန္ႏိုုင္လိုု ့အရမ္း၀ါးေနလိုု ့တကယ္အားနာေနတာ။
တီတင့္..
အိုုင္အိုုရာကလည္းစားမဲ့သူေတြေမ်ွာ္ေနတာ..း))
ေက်ာက္ေက်ာေတြအစားေကာင္းတာမေန ့ညကတီဗီေရွ ့မွာငုုတ္တုုတ္ၾကီးအိပ္ေပ်ာ္ေနတာ။ း)
ဟုုတ္ကဲ့ ေျပာလိုုက္ပါ့မယ္။
ေပးတဲ့ဆုုနဲ ့ျပည့္ပါရေစရွင္။
၀မ္းနည္းလို.ျပင္ေ၇း၇င္ပိုဖတ္လို.ေကာင္းသြားမယ္ထင္ပါတယ္ေနာ္။ ၀မ္းနဲဆိုေတာ.တမ်ိဳးျဖစ္ေနသလားလို.။စိတ္မ၇ွိပါနဲ.ေနာ္
ReplyDeleteေအာင္ညေလး စားခ်င္လိုက္တာေနာ္...သူငယ္ခ်င္းေတြ ေတြ ့ၾကတာ ေပ်ာ္စရာၾကီး..ခြဲရမယ္ဆိုေတာ့လည့္ ဝမ္းနည္းစရာၾကီး..လက္ဖက္ကို ဗီယက္နမ္နဲ ့ နီေပါေတြ ၾကိ ုက္တယ္..ေက်ာက္ေက်ာကို အေမရိကန္ေတြ ၾကိ ုက္တယ္..Jerry နဲ ့ တူလို ့တဲ့...
ReplyDeleteအမည္ေဖၚသူ...
ReplyDelete၀မ္းနည္းလိုု ့ျပင္လိုုက္ပါျပီ။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။ အဲဒီလိုု စာလံုုးေပါင္းမွားေနရင္အမွန္သိေနတဲ့သူကဖတ္ရတာ ကသိကေအာက္ျဖစ္တတ္တာနားလည္ပါတယ္ရွင္။ က်မလည္းျပန္စစ္မယ္ဆုုိျပီးေတးထားခဲ့ေပမဲ့မစစ္ႏုုိင္ခဲ့လိုု ့ပါ။ စိတ္အေႏွာက္အယွက္ျဖစ္သြားရတာေတာင္းပန္ပါတယ္။
စန္းထြန္း..
စားခ်င္ရင္စားလိုုက္ကြာ။ ခုုထိကုုိမကုုန္ေသးဘူး။ ဘယ္ကုုန္မလဲ အဲဒီက်န္တဲ့ၾကက္သားဟင္းကိုုမစားဘဲ ၾကက္ဥေၾကာ္စားလုုိက္ ငပိခ်က္ခ်က္စားလိုုက္လုုပ္ေနတယ္ေလ။ ဒီေန ့ကံဆုုိးတဲ့သူငယ္ခ်င္းနဲ ့သူ ့အေမလာလည္လိုု ့အတင္းေကၽြးလႊတ္လိုုက္ေသးတယ္ေလ။ ကိုုယ္ကေတာ့သူငယ္ခ်င္းယူလာတဲ့ ရွမ္းထမင္းခ်ဥ္ကိုုစားတယ္ေလ။
ဟုုတ္တယ္။ ဗီယက္နမ္သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က စားဘူးသြားျပီးတဲ့ေနာက္မွာလာေမးေသးတယ္။
လက္ဖက္ကိုု လက္ဖက္ေျခာက္ကေနလုုပ္လိုု ့ရမလားတဲ့။ ရေတာ့ရတယ္ အရမ္းေတာ့မေကာင္းဘူး။ နဲနဲေတာ့တူတယ္လိုု ့ေျပာျပျပီးသူကလည္း၀ယ္ခိုုင္းလိုု ့၀ယ္ေပးရေသးတယ္။ ၀ယ္ေပးတယ္သာေျပာတာေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားေတာ့၀ယ္ခုုိင္းရင္ကိုုယ္ကလက္ေဆာင္အျဖစ္ေပးလုုိက္တာပါဘဲ။ ျမန္မာအက်င့္အတုုိင္း။ သူတိုု ့ၾကိဳက္တယ္ဆုုိေတာ့လည္းကိုုယ္ကေပးခ်င္တယ္ေလ။ း)
ေဆာရီး ေဆာရီး အမည္မေဖၚသူေရ..
ReplyDeleteအမည္မေဖၚသူလိုု ့ေရးတာဘယ္လိုုျဖစ္တယ္မသိ အမည္ေဖၚသူျဖစ္သြားလိုု ့..
စာလံုုးေပါင္းမွားရုုံမကစာကလည္းက်ေသး။
အစားအေသာက္ေတြ စံုလိုက္တာ...
ReplyDeleteဒါေပမဲ႔ ခြဲခြာႏႈတ္ဆက္တဲ႔ပြဲဆိုေတာ႔လည္း စိတ္မေကာင္းစရာ...
သာကူေက်ာက္ေက်ာနဲ႔ အုန္ႏို႕ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြက ခ်စ္စရာေလးေတြ
စကားမစပ္.. ပုလင္းေတြလည္း ၾကိဳက္တယ္။ း)
အိုင္အိုရာ
ReplyDeleteတစ္ေယာက္ထဲနဲ႔စံုေနေအာင္လုပ္ႏိူင္တယ္ေနာ္
ေက်ာက္ၾကာေလးလဲစားခ်င္တယ္
လက္ဖက္ေလးလဲဝါးခ်င္တယ္
ၾကာဇံေၾကာ္ေလးလဲၾကိဳက္တယ္
မာမာ
မာမာ..
ReplyDeleteတစ္ေယာက္တည္းရွိေတာ့တစ္ေယာက္တည္းၾကဲေနရတာေပါ့..း)
စားခ်င္တာအားလံုုးစားသြားပါေနာ္။